Werken als loodgieter kan ongelofelijk belonend zijn, zowel professioneel als persoonlijk. Loodgieters hebben de expertise die nodig is om systemen te ontwikkelen, te onderhouden en te repareren waar mensen elke dag op vertrouwen. Loodgieters kunnen water leveren, distribueren en zuiveren - iets waar wij mensen afhankelijk van zijn voor ons eigen voortbestaan. Met de steeds veranderende technologie is het belangrijk dat loodgieters zich blijven scholen. Hier zijn 5 reden waarom een loodgieter zeker trainingen en cursussen moet volgen.

  1. Certificering en licentie

Een meerderheid van staten vereist dat je een loodgieterslicentie hebt. Hoewel de licentienormen niet uniform zijn, zijn 2-5 jaar ervaring en het doorlopen van een onderzoek van de sanitaire handel en lokale codes typische vereisten. Om de specifieke kwalificaties, licentiebehoeften en trainingsuren te leren die nodig zijn om een loodgieter in jouw regio te worden, moet je je blijven scholen.

  1. Loodgieterstraining is betaalbaar en snel

Veel sanitaire cursussen duren minder dan 6 maanden om te voltooien. Het NHBO Training Instituut biedt een uitgebreid loodgieterstrainingsprogramma dat slechts 6 maanden duurt. Studenten leren door te doen, in een praktijkgerichte trainingsomgeving. En NHBO-instructeurs zijn allemaal gecertificeerde vakmensen die precies begrijpen welke vaardigheden loodgietersstudenten nodig hebben om uitstekende stageplaatsen te behalen na voltooiing van hun programma. Als je je geïnspireerd voelt om dit carrièrepad voort te zetten, is er echt geen reden om de training uit te stellen. Het korte programma, de grote vraag naar loodgieters in Nederland en de beschikbaarheid van financiële steun voor studenten maakt het kiezen van een loodgietersstudie een zeer slimme carrièrestap!

  1. Het internet

Sinds het internet voor het publiek is opengesteld, heeft het mensen bewuster gemaakt van hun gemeenschap en alles in de wereld. Dit heeft natuurlijk de zoektocht naar een loodgieter net zo gemakkelijk gemaakt. Op het internet kunnen mensen alles vinden wat in de mode is en ook hoe een professionele loodgieter moet werken. Wil jij ook professioneel zijn en betrouwbaar over komen bij jouw klanten dan moet je ervoor zorgen dat je op de hoogte blijft van de nieuwe trends in loodgieterij en sanitaire installaties.

  1. De steeds veranderende technologie

Mensen mogen loodgieters niet koppelen aan technologie, maar de moderne loodgieter weet dat technologie zijn werk veel gemakkelijker maakt. Van het aanbieden van betere producten en diensten tot het effectiever beheren van kantoor en wagenpark, moderne technologie helpt de loodgietersindustrie evolueren. Onthoud wel dat je niet alles van YouTube video’s kunt leren. Soms heb je de instructies en tips van een ervaren instructeur nodig.

  1. Start jouw eigen sanitairbedrijf

Droom je dat je ooit je eigen baas wordt? Loodgieterstrainingen kunnen je op weg helpen naar ondernemerschap. Na je stage en een paar jaar werken met ervaren professionals, heb je de expertise die je nodig hebt om je eigen sanitairbedrijf op te zetten, je eigen werktijden in te stellen en je eigen winst te bepalen.

Loodgieters die aan de vereisten voldoen, kunnen uitkijken naar een groei. De vraag naar erkende loodgieters blijft stijgen. Een groeiende bevolking zal meer gebouwen nodig hebben om te wonen, werken en spelen, waardoor faciliteiten door loodgieters nodig zijn. Als jij je als loodgieter blijft scholen, is de kans heel groot dat je veel winsten zult maken. Die wil je toch niet zomaar missen?