Niet zeker wat met gekeurde sloten wordt bedoeld?

Ten eerste heb je de slot. Een slot is voorwerp waarmee je anderen dingen oftewel voorwerpen kan afsluiten. Een voorwerp dat de toegang voor anderen dan zij die er bevoegd voor zijn blokkeert. Zo kan je een deur op slot doen en meer. Iets op slot doen geeft jou een mate van zekerheid dat niemand anders aan jou spullen kan komen.

Bij een gekeurde slot wordt er een goedkeuring gegeven aan de slot  zelf. Mocht dit dan van een woning, fiets of anders zijn. Er wordt hierbij gecontroleerd of slot sterk genoeg is om een inbraak te weerstaan. Er zijn daarbij vele aspecten van de slot zelf die gecontroleerd worden.

 

Een slot kan je makkelijk vinden. Een gekeurde slot daarbij zal wat lastiger zijn om te vinden. Wil je je namelijk veilig voelen of zeker ervan zijn dat je bezittingen veilig zijn dan zoek je zeker wel de gekeurde slot. Het keuren van slot gaat ook niet zomaar. Er is namelijk een stichting die dit werk doet.

In Nederland is dat de Stichting Kwaliteit Gevelbouw.

De Stichting Kwaliteit Gevelbouw is een certificatiebedrijf voor de bouw- en vastgoedbranche. De keurmerken die worden afgegeven vanuit de stichting zijn daarbij de SKG, IKOB en SKG-IKOB. Voor de keuring van sloten wordt de SKG gebruikt.

 

Je zal je dan nou afvragen.

Wat is het nut van het laten keuren van een slot.

 

Er zijn namelijk vele voordelen die komen bij het plaatsen van een slot en het ook goed laten keuren. Door het aanschaffen van een slot zorg je ervoor ten eerste voor de veiligheid van jezelf. Maar alleen het aanschaffen van een slot geeft jou nog niet de zekerheid dat jij of je bezittingen veilig zijn. Daar komt dan de Stichting Kwaliteit Gevelbouw verder op in spelen door jou met een gekeurde slot de zekerheid te geven dat je veilig in huis bent.

 

Met de goedkeuring van sloten zijn er classificaties te onderscheiden.

Afhangend van hoe sterk een slot is en hoeveel het kan weerstaan zijn er 3 classificaties te onderscheiden.

Zo heb je een classificatie van 1 ster, 2 sterren en 3 sterren met 1 ster de laagste classificatie en 3 sterren de hoogste.

Een slot met een classificatie van 1 ster geeft aan dat de inbreker snel kan inbreken. Dit wil dan zeggen dat de slot makkelijk door de breken is.

Een slot met een classificatie van 2 sterren kan inbreker nog tegen houden maar dan niet voor lang. Dit wil zeggen dat het een stukje moeilijker kan zijn om de slot door te breken, maar dan nog niet onmogelijk. Dit wordt op hooguit 3 minuten geschat.

Een slot met een classificatie van 3 sterren wilt zeggen dat de slot heel sterk is. Het is dan wel door te breken, maar zal de inbreker veel langer nemen om open te krijgen. Dit zal jou genoeg tijd geven om te ontsnappen. Dit wordt op hooguit 5 minuten geschat.

 

Wil je meer hierover weten?

Zie dan de link hieronder

Slotenmaker Amsterdam

Keuring

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb