Heb je last van lekkages en verstoppingen in huis, dan heb je een loodgieter nodig! In dit artikel vindt je 5 tips voor het inhuren van een loodgieter. Loodgieters kunnen je van dienst zijn met lekkages en verstoppingen in huis. Om zeker te zijn dat je de juiste in huis haalt, worden de 5 onderstaande tips aanbevolen.

 

  1. Ga na of de loodgieter voldoende ervaring heeft met de desbetreffende werkzaamheden

Om zekerheid te verschaffen omtrent de ervaring van een loodgieter is het goed om na te gaan welke werkzaamheden hij voorheen heeft verricht. Het is handig om referenties te raadplegen.

Je kunt ook kiezen voor een loodgieter in de buurt. Hierdoor kun je makkelijk feedback vragen aan buren, familie en vrienden. Vele loodgieters hebben tegenwoordig een website

Een loodgieter moet zijn werk uitstekend verrichten en hij moet betrouwbaar zijn. Je zou informatie kunnen inwinnen bij mensen die soortgelijke problemen (lekkage of verstoppingen) hebben gehad.

 

  1. Ga na of de loodgieter over licentie(s) beschikt.

Probeer te achterhalen of de desbetreffende loodgieter over de verplichte diploma’s beschikt. Dit kun je doen door te kijken of hij beschikt over de algemene certificering van de UNETO-VNI branche vereniging.

Het is mogelijk te controleren op de site van het bedrijf voor welke soort werkzaamheden hij een vergunning heeft. De website en een eventuele social pagina van de loodgieter is ook een hele goede bron om te raadplegen. Hier kun je de reviews en aanbevelingen nalezen.

Het nummer van de licentie is ook vaak terug te vinden op de bedrijfsvoertuig, maar ook in eventuele advertenties. Zodoende weet je of je een professionele loodgieter benaderd hebt. Zo een loodgieter is dan makkelijker te bereiken als er zaken mis zijn gegaan bij de uitvoering van de werkzaamheden.

 

  1. Ga na of dat totaalplaatje klopt!

Het is handig om verschillende offertes op te vragen en een prijsvergelijking te maken.

Een zwartwerker inhuren is absoluut goedkoper, maar biedt geen garantie. Je kan namelijk te maken krijgen met een verloren investering. Een professionele loodgieter kost sowieso meer geld, maar die geeft ook meer zekerheid voor wat betreft de kwaliteit van de werkzaamheden.

Een goede aanrader is ook het vragen naar garantie, zodat bij eventuele problemen de desbetreffende loodgieter gecontact kan worden voor herstelwerkzaamheden.

 

  1. Ga na of de loodgieter verzekerd is

Het is van eminent belang dat je zaken doet met een verzekerde loodgieter. Het kan immers veel geld kosten als de loodgieter niet verzekerd is en een ongelukje krijgt tijdens de uitvoering van zijn werkzaamheden op de aangewezen locatie.

Bij het ontbreken van een verzekering zal de huiseigenaar aansprakelijk gehouden worden alle kosten die gekoppeld zijn aan zo een ongelukje.

 

  1. Probeer een beeld te krijgen hoelang de reparatie kan duren

Als je te maken hebt met problemen binnenshuis, dan wil je natuurlijk dat het zo gauw als moeglijk wordt opgelost. Het is dan zeer gewenst dat de loodgieter gauw langskomt om het probleem aan te pakken. Probeer in kaart te brengen:

  • Hoelang de reparatie ongeveer zal duren
  • Of de loodgieter alle benodigde materialen bij zich heeft in de bedrijfsauto of zal hij steeds de bouwmarkt bezoeken om de nodige spullen te halen?